Historik

sos-600

 

 

 

 

 

 

 

Hand med Hund grundades av Yrsa Franzén-Görnerup och Yrsa är fortfarande vd och ansvarig för verksamheten. Företaget bildades i september 1994 när Yrsa gått klart sin hundpsykologutbildning hos Anders Hallgren 1994.

Första egna kursen utanför brukshundsklubben var en kurs i cirkuskonster. Efter ett par år så var det ett helttidsarbete med kursverksamhet, rådgivning, temadagar och skrivarbete för hundtidningen FIDO. Då ombildades också den enskilda firman till ett aktiebolag för att skydda namnet då det plötsligt dök upp ett hand med hund till.

1995 fick Yrsa möjlighet att gå första instruktörsutbildningen gällande assistanshundar hos Service- och signalhundsgruppen. Och en ny del i verksamheten startar i och med att Yrsa får möjlighet att kombinera båda sina yrkesutbildningar; vårdutbildning och instruktörsutbildning. Assistanshundar och Svenska Service- och Signalhundsförbundet har sedan dess varit Yrsas ”mission in Life”.

2011 kom en förändring i verksamheten när Hand med Hunds lilla exklusiva Hunddagis startade och personal anställdes för att jobba där. Idag är dagiset etablerat och rullar på med hjälp av kunnig och kompetent personal som alla är instruktörer.

Sedan starten har Hand med Hund AB utvecklats hela tiden inte bara inom ämnet HUND utan också genom olika kompetensutvecklingar i själva företagandet genom bl a Växtkraft mål 4, Håll ångan uppe, Vässa Ditt Företag och Expansiva Företag, Målinriktad business mm.