Vår uppfödning

Vårt mål med Havanias uppfödning är att sprida kännedom om en fantastisk liten hund som kan mycket, villig att samarbeta och arbeta trots sin litenhet och ädla uttryck.

Vi vill ta fram valpar som fungerar både som sällskapshund men som också samtidigt gillar att få uppgifter och att jobba med sin människa. Därför lägger vi mycket arbete på valpkullens utveckling genom att ge valparna stimulans för alla sinnen; för att utveckla kroppskontroll, väcka deras nyfikenhet, öka självkänsla och mycket socialträning med både hundar och människor.

Vårt mål med vår uppfödning är kavata hundar som både vill och kan mycket. Hundar som gillar att lära sig nya saker och att hänga med på det mesta. Viktigt för oss är också den täta kontakt mellan oss och våra valpköpare så vi kan ge support vid behov och följa våra hundars utveckling.

Välkommen att tinga din framtida havanais hos oss om du är beredd att vara aktiv med genom att träna och utbilda dig och din hund på olika sätt.

Vi har valpar som gått servicehundsutbildning, agility, rallylydnad, kantarellsök, brandhundsutbildning, spår, blodspår, cirkuskonster, hushållskurs mm.

För oss är det viktigt att våra hundar får göra saker ihop med sina ägare och lära sig kul saker oavsett vad. Många hittar på smarta lekar att göra i hemmet och olika fraser som hundarna lär sig exakt vad som är på gång i vardagen; vilket visar hur lättlärda dessa hundar är. Så en del vardagsnyttiga uppgifter som våra valpar gör är att söka golfbollar, veta när husse är på väg hem oavsett tidpunkt och var han har varit, plocka upp det matte tappar….

En Dogsmart passar dig om du svarar ja på följande:

  1. Vill ha en liten eller mellanstor hund
  2. Dagliga promenader på 1,5 timme till 2 timmar
  3. Är beredd att plocka en del pinnar ur pälsen på era skogsturer
  4. Sysselsätta eller träna med hunden ca 30 min varje dag
  5. Att hunden får hänga med i det du gör på fritiden oftast
  6. Gillar att kamma och borsta hund 1-2 timmar i veckan
  7. Bada hund var 14:e dag
  8. Dammsuga löv och grus
  9. Lämna hunden ensam max 6 timmar per dag
  10. Hundvakt finns i närheten som gärna ställer upp framförallt medan valpen är liten
Share

Lämna ett svar